Upgrade naar vSphere, Host profiles & Veeam configurator

Het lijkt de uitvinding van de eeuw. Eerst vCenter Server upgraden, daarna eerst een Host profile template maken. Daarna een clean install van de ESX servers (vSphere) en dan de template weer toepassen. Helaas Host profiles werken niet met VI 3.5 (ook al heb je al de nieuwe vCenter server). De tool die ik altijd gebruikte, Veeam configurator werkt helaas ook niet meer. Geen ondersteuning voor Vista en Windows 7. Er schijnen wel plannen te zijn om verder te bouwen op Host Profiles. Er komt dus binnenkort een nieuwe versie aan. Tot die tijd de volgende (nood-) oplossing :

  • Upgrade i.p.v. clean install
  • Met Host profiles een export maken
  • Daarna een clean install
  • Met Host profiles de export weer toepassen

veeam configurator

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.